söndag 8 augusti 2010

Ger upp eller inte?

1809-2009, 200 år Manillaskolan




Sitter här och funderar.... har diskuterat med några vänner och bekanta.



Det gäller Manillaskolans framtid. Personligen tycker jag att det är stor sorg att Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) har bestämt att skolverksamhet på Manillaskolan skall flytta till Campus Konradsberg. Jag tycker att personer i gruppen som beslutat om flyttningen, har aldrig tagit hänsyn till Manillaskolan. Eftersom det är mycket historiska bakgrund som ligger i byggnaden. Just byggnaden byggde för dövskola... Jag har svårt förstå att SPSM tittar bara på ekonomi, akustisk och hörselteknisk miljö som i första hand som argument för flyttningen.



Om vi skall börja göra en jämförelse, t.ex. Staten skulle besluta att Hovet skall flytta deras verksamhet från Kungliga slottet till ett nytt byggnad för att kunna utveckla verksamhet eller något annat.



Man kan alltid utveckla akustisk och hörselteknisk skolmiljö på Manillaskolan, låt döva och hörselskadade barn få stanna kvar på Manillaskolan på Kungliga Djurgården! Unik skolmiljö som ingen någonstans i hela världen kan en dövskola få lika bra plats som Manillaskolan har nu på Kungliga Djurgården. Låt bevara Pär Aron Borgs skola ligga kvar! Han som föredrog och använde teckenspråk i undervisning, så låt vara teckenspråk vara det naturliga och primärspråk på Manillaskolan.



Välkomna med åsikter och synpunkter... Alltid bra att diskutera och utveckla olika tankar.

Inga kommentarer: